Foremki aluminiowe
Foremki aluminiowe znajdują swoje zastosowanie w całej branży gastronomicznej. Są używane m.in. do pieczenia pasztetów, pieczeni, past, makaronów i zapiekanek. Bywają także wykorzystywane do mrożenia produktów oraz do podawania dań na wynos. Również branży cukierniczej trudno byłoby się obyć bez popularnych keksówek. W foremkach powstają najróżniejsze wypieki, poczynając od babki i keksu, a kończąc na brownie czekoladowym. W naszej ofercie znalazły się pojemniki o różnych wymiarach, tak by każdy klient mógł znaleźć produkt najlepiej dostosowany do swoich potrzeb. Wszystkie pojemniki odznaczają się znaczną wytrzymałością i solidną budową. Są odporne na przeciekanie tłuszczu. Za sprawą jednego prostego produktu gotowanie i pieczenie może stać się znacznie łatwiejsze.
Foremki do ciast
Każda pora roku posiada charakterystyczne dla siebie wypieki. Zimą trudno oderwać się od pożywnego keksu albo smakowitego makowca, natomiast wiosną królują na stołach babki i kruche szarlotki. Pieczenie należy do bardzo przyjemnych czynności. Całe mieszkanie wypełnia się zapachem wypieków, a satysfakcja z widoku domowników zajadających się łakociami jest bezcenna. Wiele osób posiada swoje sprawdzone przepisy, które przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Jednak nawet idealne receptury można nieco ulepszyć. Nie trzeba ich zmieniać, ale można wybrać sprzęt kuchenny, który znacznie ułatwi cały proces przygotowywania i pieczenia ciast. Foremki aluminiowe są niezbędnym produktem w każdej kuchni. Nie zajmują dużo miejsca, są wygodne w użyciu, a do tego łatwo wyjąć z nich już gotowe wypieki. W naszej ofercie znalazły się tzw. keksówki o różnych wymiarach. Tak, aby każdy mógł zdecydować, jak duże ciasto chce upiec.
Foremki na pasztety i dania mięsne
Pojemniki aluminiowe są przydatne nie tylko wśród miłośników słodkości, ale również wśród entuzjastów wytrawnych smaków. Foremki stanowią nieodzowny element branży gastronomicznej. To dzięki nim powstają rozmaite zapiekanki i makarony. Zależnie od fantazji kucharza można wyczarować danie kuchni polskiej, włoskiej czy francuskiej. Jedynym ograniczeniem jest wyobraźnia. Amatorzy dań mięsnych mogą swobodnie przygotować swoje popisowe pasztety i pieczenie, a wegetarianie stworzyć swoje odpowiedniki z warzyw. Foremki aluminiowe są też sporym ułatwieniem podczas dni, w których zupełnie nie ma się pomysłu na obiad. Wystarczy wrzucić do środka kilka ulubionych składników, zalać śmietanką, jajkiem czy posypać serem i umieścić całość w piekarniku. Po kilkunastu albo kilkudziesięciu minutach otrzymuje się gotowy posiłek. Foremki są również wykorzystywane do serwowania dań na wynos. Pojemniki aluminiowe sprawdzają się zarówno w restauracjach, jak i pubach czy barach szybkiej obsługi.