Talerze jednorazowe
Talerze jednorazowe są jednymi z podstawowych artykułów wykorzystywanych przez punkty gastronomiczne oraz firmy cateringowe. Dostępny jest u nas szeroki wybór rozmaitych rodzajów produktu. Można zdecydować się na klasyczne talerze plastikowe, ale również na takie wykonane z tektury albo styropianu. Swoich zwolenników mają także tacki tekturowe, na których często serwowana jest pizza czy frytki. Talerze znakomicie sprawdzają się podczas imprez na świeżym powietrzu np. na piknikach albo przy grillowaniu.
Tacki tekturowe
Jednorazowe tacki tekturowe stanowią nieodłączny element barów szybkiej obsługi. Trudno wyobrazić sobie serwowanie pizzy, frytek czy smażonych mięs bez tego prostego elementu. Dzięki tackom człowiek jest w stanie zjeść szybki posiłek na mieście, nie brudząc przy tym ubrania. Również firmy cateringowe wykorzystują tekturowe tacki, na których serwowane są często rozmaite przekąski i słodkości. Produkt znakomicie sprawdza się także na imprezach plenerowych, na które ciężko byłoby zabrać szklane naczynia. Grill, ognisko czy piknik z przyjaciółmi sprzyjają rozkoszowaniu się pięknem chwili, ale także smakiem apetycznych potraw. Tacki są znakomitą podstawą, na której można umieścić szaszłyki, mięsa, grillowane warzywa albo ciastka.
Talerze plastikowe
Lokale gastronomiczne i firmy cateringowe powszechnie stosują naczynia jednorazowe. Jednym z podstawowych produktów są talerze plastikowe, które słyną ze swojej praktyczności. Nadają się do serwowania zarówno zimnych, jak i ciepłych posiłków, a do tego są wytrzymałe i zapewniają higienę. Talerze są też powszechnie używane m.in. w bufetach, barach szybkiej obsługi, kafeteriach studenckich, pizzeriach czy barach mlecznych. W naszej ofercie znalazł się wybór talerzy o różnej wielkości. Dostępne są również naczynia o dwóch i trzech komorach. Dzięki temu na jednym talerzu można serwować np. mięso, ziemniaki i surówkę. Daje to niezwykłą wygodę jedzenia.
Talerze tekturowe i styropianowe
Talerze tekturowe nadają się zarówno do bezpośredniego, jak i pośredniego kontaktu z żywnością. Zostały wykonane z surowców zdatnych do recyklingu. Talerze są powszechnie wykorzystywane w rozmaitych punktach gastronomicznych, a także w cateringu. Dają sposobność zjedzenia posiłku w higienicznych warunkach. Talerze tekturowe znakomicie sprawdzają się także w plenerze. Za ich sprawą podczas jedzenia kiełbasek z grilla można delektować się smakiem, zamiast obawiać się tłustych plam na koszuli. Podobną popularnością, co talerze tekturowe, cieszą się te wykonane ze styropianu. Przy ich tworzeniu również wykorzystano ekologiczne tworzywo podlegające recyklingowi oraz także posiadają atest PZH, pozwalający na bezpośredni kontakt z żywnością. Zarówno talerze tekturowe, jak i styropianowe sprawdzą się w przypadku serwowania zimnych oraz ciepłych dań.