Talerze z trzciny cukrowej i pulpy drzewnej
Ponad 40 proc. cukru, który znajduje się na naszej planecie powstaje z trzciny cukrowej. Pozostałe 60 proc. to produkcja cukru z pulpy buraczanej. W naszym klimacie nie spotkamy tej rośliny, ale za to na naszym rynku jest coraz więcej produktów, które powstały z wykorzystaniem cukrowca lekarskiego, bo tak właściwie nazywa się ta bylina. Do czego jeszcze używa się tej rośliny? Na Kubie, Jamajce czy Madagaskarze służy do produkcji rumu. Ponadto jej grube źdźbła stosowane są również jako słodycze. Cukrowiec wykorzystywany jest także w przemyśle farmaceutycznym i papierniczym. Jak widać ta niepozorna roślina ma wiele zastosowań. Jedno z takich rozwiązań znajdziecie również w naszym sklepie. Jeśli poszukujecie alternatywy dla jednorazowych, plastikowych naczyń, to dobrze trafiliście. Na naszych półkach znajdziecie, bowiem jednorazowe talerze wykonane właśnie z trzciny cukrowej. To wyjątkowy produkt wyróżniający się doskonałą stabilnością i wytrzymałością. Z pewnością zyska zaufanie wiele konsumentów, szczególnie tych, którzy stawiają na ekologiczne rozwiązania.
Talerze odporne na wilgoć, tłuszcz i temperaturę
Jesteś miłośnikiem grillowania i pikników, ale zależy Ci na naszej planecie i nie chcesz kupować plastikowych naczyń? To dobrze trafiłeś, bo my posiadamy talerze, które są w 100 proc. biodegradowalne i kompostowalne. Nie zawierają żadnych składników chemicznych, dzięki czemu są przyjazne środowisku naturalnemu. Używając takich talerzy z trzciny cukrowej możesz delektować się ciszą, spokojem i śpiewem ptaków, bo nie musisz się już martwić o dodatkowe śmieci, które sam produkujesz. Jeśli organizujesz przyjęcie, takie talerze również doskonale się sprawdzą. Są białe i eleganckie. Możesz serwować na nich zarówno dania zimne jak i gorące. Talerze z trzciny cukrowej są odporne na wilgoć, tłuszcz i temperaturę. Są całkowicie neutralne pod względem przenikania smaku i zapachu, dzięki czemu nie zmieni się smak naszych potraw. W naszym sklepie znajdziesz talerze marki Papstar: okrągłe, owalne oraz prostokątne w opakowaniach zbiorczych zawierających 50 sztuk tego produktu.
Ekologiczne talerze do małej gastronomii
Takie jednorazowe naczynia są odpowiednie nie tylko dla klientów indywidualnych, ale również dla właścicieli małej gastronomii, restauracji oferujących jedzenie na wynos czy barów szybkiej obsługi. To właśnie w takich lokalach bardzo często używa się jednorazowych naczyń. Po całym dniu może uzbierać się całkiem niezły stos śmieci i to nie koniecznie takich, które są biodegradowalne czy kompostowalne. Jednak możemy zmniejszyć negatywny wpływ na nasze środowisko, stosując właśnie talerze z trzciny cukrowej. Klienci na pewno docenią nasze starania, a być może w swoim otoczeniu zaczną również małymi krokami wprowadzać ekologiczne zmiany. Pamiętajmy, że Ziemia jest domem nie tylko naszym, ale również wielu innych stworzeń, które przez nasze bezmyślne działania przestają istnieć. Warto poczytać, które rozwiązania są lepsze dla naszej planety, a najlepiej jest jak wprowadzimy je do naszego codziennego funkcjonowania. Takim małym początkiem, może być właśnie zmiana talerzy plastikowych na talerze z trzciny cukrowej w naszym lokalu.